Live Malaysia vs Laos Piala AFF: 24 Disember 2022

Malaysia akan meneruskan saingan di peringkat kumpulan B dalam kejohanan Piala AFF 2022 dengan bertemu pasukan Laos pada perlawanan kedua.

Perlawanan ini merupakan perlawanan pertama di tempat sendiri iaitu di Stadium Bukit. Pada perlawanan pertama Malaysia berjaya menundukkan Myanmar dengan jaringan 1-0 seterusnya menamatkan badi sejak 2016.


Siaran Langsung Malaysia vs Laos Piala AFF: 24 Disember 2022

Berikut merupakan informasi perlawanan kedua diantara Malaysia vs Laos

Tarikh: 24 Disember 2022

Masa: 8.30 Malam (waktu Malaysia).

Tempat: Stadium Bukit Jalil

Livestreaming Malaysia vs Laos

Link 1:

Link 2:


Keputusan penuh perlawanan Malaysia vs Laos

Malaysia kini berada ditempat kedua kumpulan B selepas berjaya menundukkan pasukan Myanmar dengan jaringan 1-0. Manakala pasukan Loas kini berada di kedudukan terakhir kumpulan selepas dikalahkan oleh Vietnam dengan jaringan 6-1.

Sudah pasti dengan keputusan positif bertemu Laos dibukit jalil nanti pasukan negara akal berada ditempat kedua atau akan naik sekiranya berjaya menjaringkan banyak gol.

MALAYSIA ()-() LAOS


Berita semasa Malaysia bertemu Laos

Menurut laporan Berita Harian, tiket perlawanan skuad Harimau Malaya dijual bagaikan pisang goreng panas apabila semalam berjaya dijual lebih 15,000 keping.

Ini secara tidak langsung memberi gambaran kepada kita amukan ekor Harimau Malaya bakal mengegarkan Stadium Bukit Jalil pada Sabtu ini.

Untuk makluman semua, tiket dijual dengan harga RM30 untuk tempat duduk terbuka. Harga ini dikurangkan sedikit berbanding RM50 pada mulanya.

Kempen AFF kali ini juga menggunakan format dua aksi ‘Home’ dan ‘Away’. Jadi setiap pasukan berpeluang untuk menjadi tuan rumah bagi dua aksi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*