Connect with us

Umum

“Lagi cantik corak guna dua kaki tau..” Kucing lebih kreatif tunjuk cara betul membuat seni tembikar ‘paw-ttery’

Published

on

“Lagi cantik corak guna dua kaki tau..” Kucing lebih kreatif tunjuk cara betul membuat seni tembikar ‘paw-ttery’

Jangan kata manusia itu sahaja yang berbakat seni, malahan boleh datang daripada kucing juga. Jika kucing itu berbakat dalam seni yang jarang-jarang manusia boleh lakukan, maka ia sudah pasti lebih kagum melucukan.

Spontan boleh membuat anda ketawa melihat keletah dan reaksi si bulus menghasilkan produk seni.

Rakaman video yang tular di media sosial ini menunjukkan si oyen memerhatikan pemiliknya yang bernama Jim, seorang pembuat tembikar mahir dan berpengalaman sedang membuat tembikar.

Agak khusyuk juga oyen bernama Mike ini memerhatikan kerja tangan tuannya yang fokus memusingkan tanah liat itu.

Ketekunan Mike memerhati yang tanpa disangka ingin melakukan sentuhan lebih kreatif ke atas tembikar yang sedang dihasilkan oleh Jim.

Rupanya Mike ingin ‘mengajar’ Jim untuk menghasilkan seni tembikar baharu dikenali sebagai ‘paw-ttery’ hihi..

Guna kaki kiri dan kemudian kanan, satu kaki dan satu lagi kaki, bukan seperti Jim, yang menggunakan kedua-dua tangan. Tak cantiklah macam itu.

Membuatkan Jim tiba-tiba terpaku dengan ‘bakat dan kemahiran’ kucing ini membuat ‘paw-ttery’.

Sambil menunjukkan wajah menekunnya itu, Mike seakan berkata kepada Jim dalam hatinya, “Lagi cantik corak tembikar ini guna dua kaki tau..”

Maka dengan itu, tuannya Jim tidak boleh berbuat apa-apa melainkan memerhatikan gelagat ‘Mahaguru Mike’ yang sedang menurunkan ilmunya.

Gelagat si oyen di mana-mana pun sememangnya terkenal dengan kebijaksanaan dan kreativitinya yang tidaklah dapat dinafikan.

Tengok, cantik kan!

Jim dan anak perempuannya yang merakam video ini tidak dapat menahan rasa lucu mereka dan terus ketawa ketika memerhatikan Mike membina ‘paw-ttery’nya.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending