Connect with us

Umum

Alahai Kau Ni Oyen Aku Tengah Banyak Kerja Nak Rep4ir Jeep Ni Kau Boleh Pulak Ajak Bergurau.

Published

on

Alahai Kau Ni Oyen Aku Tengah Banyak Kerja Nak Rep4ir Jeep Ni Kau Boleh Pulak Ajak Bergurau.

Jurugambar Steve Hamel tid4k menyedari bahawa ia akan menjadi permulaan perjalanan yang hebat apabila dia mengerjakan jipnya di garajnya pada akhir Disember tahun lalu. Steve melihat seek0r kucing yang cantik dan mesra di garajnya,

dan kerana dia tidak mempunyai sebarang kucing, dia secara semulajadi membuat kesimpulan bahawa dia hil4ng dan pergi mencari keselamatan.

Steve melihat kucing berambut merah itu menyertainya di garaj ketika dia sedang memerk1sa kenderaan itu. Kucing itu memasuki jip dengan tenang, seolah-olah dia tahu apa yang dia lakukan, dan nampaknya dia ingin berkongsi pengetahuan kucingnya yang luas.

Steve menyatakan:

“Hanya cuba membaiki Jeep saya. Saya bukan orang kucing pun.”

Walaupun dia tid4k tahu dari mana datangnya anak kucing oren itu, Steve jatuh cinta serta-merta, dan sudah tentu anak kucing yang licik itu memastikan mendapat perhati4nnya, memanjat bahunya untuk mer1ngkuk manis.

Dia berdiri di sana di bahunya untuk berputar dan mengenali tempat itu seolah-olah Steve adalah kereta dirajanya.

Dia meneliti Jeep itu dengan teliti selepas meninjau keadaan dari atas trak tunda. Dia berhenti di kotak peralatan dan mend4kwanya sebagai katil baharunya selepas memastikan semuanya teratur, yang membuatkan Steve tidak berjaga-jaga.

Mereka memer1ksa anak kucing itu, tetapi mereka tidak menjumpai kolar atau cip mikro untuk mencari keluarganya, dan mereka juga pergi bertanya kepada jirannya jika sesiapa mengenalinya.

“Jika kami tidak berjaya, kami akan memelihara kucing itu. Ia adalah cinta yang hebat.”

Anak perempuan lelaki itu memutuskan untuk menamakan kucing itu Sally, dan seluruh keluarga jatuh cinta dengan gadis manis itu. Mereka tergesa-gesa membeli beberapa bekalan dan plak kecil yang tertera namanya.

Steve yang bersemangat menambah:

“Sally suka melepak di bahu saya dan walaupun dia mempunyai set kuku yang lengkap yang menyebabkan ia meny4kitkan untuk melakukan ini di sekitar rumah, jaket kerja saya menjadikannya agak selesa.”

Beberapa hari selepas mereka menemui kucing itu, mereka menerima panggilan daripada keluarga yang mengenal pasti dia sebagai haiwan peliharaan mereka yang hil4ng selepas Steve berkongsi kisah itu di Fb

Steve sedikit sed1h berkata:

“Kami menemui pemiliknya. Orang-orang cantik ini disatukan semula dengan kucing kesayangan mereka. Mereka tinggal di sekitar sudut dan mempunyai banyak gambar menyentuh kucing bermain dengan anak perempuannya.

Seronok rasanya dapat menyatukan mereka walaupun dalam masa yang sama dia menyayat hati. Walaupun hati saya berat, saya tahu kami melakukan perkara yang betul.”

Bertemu dan meluangkan masa dengan anak kucing itu menyentuh hati keluarga ini dan meninggalkan kekosongan di rumah mereka, jadi Steve mempert1mbangkan untuk menambah ahli kucing baharu kepada keluarganya.

Steve menambah:

“Oleh kerana kami mempunyai lubang berbentuk kucing di hati kami, kami memutuskan untuk menerima pakai.”

Semua orang teruja apabila mereka akhirnya menemui integrasi optimum. Steve menerangkan:

“Kami menaruh hati pada seekor kucing, tetapi kucing ini telah memenangi kami. Kucing hitam kurang berkemungkinan untuk diterima pakai berbanding kucing lain, dan ia sangat comel. Ini ialah Sally 2.0 kerana kami telah mencipta label Sally sebelum ini.

Kunjungan yang tid4k dijangka oleh anak kucing yang mesra itu meninggalkan kesan besar kepada Steve, ia menunjukkan kepadanya bahawa rumah tangganya masih kehilangan ahli untuk lengkap dan mereka tidak pernah

membayangkan akan menemuinya. Kucing di garajnya itu pasti meninggalkan kes4n di hatinya yang tidak akan terpadam.

Sumber:BBM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending