Connect with us

Umum

Big Boss Mari Sudah Tu, Cepat Sambut Dia Kat Sana Tu Dia Jeling Kita Dah Tu

Published

on

Big Boss Mari Sudah Tu, Cepat Sambut Dia Kat Sana Tu Dia Jeling Kita Dah Tu

Ia adalah hari besar untuk pasangan pengantin, secara teknikal. Persiapan rapi mereka akhirnya menghasilkan apa yang mereka percaya akan menjadi perkahwinan yang tidak dapat dilupakan.

Tetapi bukan pengantin baru yang gembira yang semua orang bercakap tentang hari itu.

Mereka merujuk kepada Moose, pembawa cincin cantik pasangan itu.

Jelas sekali, daripada mengecualikan haiwan kesayangan mereka daripada perayaan perkahwinan, pasangan itu memutuskan untuk memberinya peranan utama — dan untuk memastikan dia melihat bahagian itu.

Walaupun tidak dinafikan ramai tetamu bergaya yang hadir untuk majlis itu, Moose, dengan kolar dan tali leher tersuai kecilnya, dengan mudah mencuri perhatian. Dan kemudian dia memenangi internet.

Pengiring manusia Moose di majlis perkahwinan itu menghantar tweet gambar kucing cantik itu, dan imej itu dengan cepat menjadi tular:

Tidak mengambil masa lama bagi pengulas untuk mengambil perhatian tentang penampilan agung Moose – menunjukkan bahawa, walaupun menjadi kucing di majlis perkahwinan, dia entah bagaimana kelihatan melebihi segalanya.

Seorang pengguna Twitter menyatakan, “Saya rasa saya berhutang wang kepada haiwan ini.”

Seorang lagi meneruskan dan mengemas kini foto Moose dengan beberapa perubahan yang sesuai.

Dan begitu sahaja, Moose bertukar daripada kucing rawak kepada selebriti internet yang bonafide.

Tiada kata-kata tentang perasaan pasangan pengantin baru ini tentang dikalahkan oleh pembawa cincin mereka – tetapi terima kasih sebahagian besarnya kepada kucing yang cantik itu, hari besar mereka tidak akan dilupakan tidak lama lagi.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending