Connect with us

Umum

Sejak Saat Si Oyen Sedar Atuknya Ada S4kit K4nser Oyen Enggan Meninggalkan Atuknya

Published

on

Sejak Saat Si Oyen Sedar Atuknya Ada S4kit K4nser Oyen Enggan Meninggalkan Atuknya

Kelly Nugent terbang dari Florida ke New York dua bulan lalu untuk menjaga bapanya. Dia juga membawa kucingnya, Sweet Potato, bersama untuk membantunya.

Bapa Nugent sedang menjalani rawatan untuk kanser sumsum tulang, dan dia mahu bersamanya sebanyak mungkin. “Dia mula menghadapi banyak masalah untuk bergerak dan melakukan sesuatu,” kata Nugent kepada The Dodo. “Dia sangat memerlukan penjagaan 24 jam semasa dia pulih.” “Saya tahu saya hanya perlu berada di sana bersama ayah saya kerana dia adalah kawan baik saya.”

Kucingnya yang berusia 2 tahun bukanlah haiwan terapi yang diperakui, tetapi dia berada di tempat kedua.

Nugent menyifatkan dia sebagai “kucing paling comel di planet ini.” “Dia hanya memuja semua orang dan ingin berada bersama orang lain.” Dia mempunyai keperibadian anjing.”

Walaupun bapa Nugent memuja haiwan, dia lebih kepada seorang lelaki anjing. Dia tidak pernah mempunyai kucing sebelum ini dan tidak menganggap mereka sebagai makhluk yang sangat penyayang atau suka menolong. Keledek, sebaliknya, memastikan untuk mengubah suai segala-galanya.

“Sebaik sahaja kami tiba di sana dan Ubi Manis menyesuaikan diri, dia menjadi orang gila untuk ayah saya,” kata Nugent. “Dia tidak akan meninggalkan sisinya, dan masih, sehingga hari ini, mereka hanya melekat di pinggul.”

“Ia adalah perkara paling manis yang pernah anda lihat kerana saya tahu [Sweet Potato] dapat merasakan sesuatu yang tidak kena dan dia diperlukan,” tambah Nugent. “Jadi dia hanya melangkah ke atas pinggan dan berkata, ‘Ini adalah tugas saya sekarang. Saya akan tolong sembuhkan awak.’ Macam dia tahu.”

Kucing dan bapanya telah menjadi tidak dapat dipisahkan dalam tempoh dua bulan sejak Nugent dan Sweet Potato datang, dan mereka melakukan segala-galanya bersama-sama.

“Jadi ayah saya duduk di kerusi dan meletakkan lengannya di atas kerusi malas, dan Ubi Manis akan melompat dan duduk di sudut kecil di lengannya dan meringkuk dengannya setiap kali,” kata Nugent. “Dia akan tidur di atas katilnya atau di dalam biliknya,” kata pencerita itu.

Keledek akan melompat pada papan kekunci ayah saya semasa dia menggunakan komputernya. Sweet Potato akan duduk di atas kertas kerja setiap kali ayah saya duduk di meja untuk membuat sebarang kertas kerja. Apa yang dia perlu lakukan ialah kekal di atasnya.”

Nugent mula memuat naik video Sweet Potato dan bapanya di TikTok, dan video comel itu telah mengumpulkan ramai pengikut. “Ia sangat bagus untuknya apabila saya membaca semua komennya,” Nugent teringat, “bahawa begitu ramai orang pelik menariknya.”

Bagaimanapun, jenaka kegemaran Nugent dan bapanya ialah dia dan Ubi Manis adalah kembar yang hampir sama. “Hakikat bahawa ramai orang menyatakan mereka kelihatan sama adalah aspek kegemaran saya,” tambah Nugent. “Ayah saya mempunyai misai putih, dan Ubi Manis mempunyai misai putih… dan ia membuatkan kami ketawa terbahak-bahak.”

Kesihatan bapa Nugent telah bertambah baik dengan ketara sejak jururawat Sweet Potato mengambil alih. Dan dia tidak boleh tidak percaya bahawa kucingnya memainkan peranan di dalamnya.

“Saya benar-benar percaya sokongan emosi, pelukan dan sokongan Sweet Potato

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending