Connect with us

Umum

Ternampak Si Oyen Bersama Anaknya Di Garaj Rumah ,Lalu Wanita Ini Menyediakan Tempat Untuk Berteduh Oyen Dan Anaknya

Published

on

Ternampak Si Oyen Bersama Anaknya Di Garaj Rumah ,Lalu Wanita Ini Menyediakan Tempat Untuk Berteduh Oyen Dan Anaknya

Anda akan belajar daripada kisah ini bahawa kucing mempunyai cara untuk memenangi hati anda dan mengubahnya tanpa boleh ditarik balik.

Seekor kucing halia dan putih memasuki rumah seorang wanita melalui anjung, menjadikannya kediaman baharunya. Dia membawa seluruh keluarganya, walaupun, bukan hanya dirinya.

Pemilik rumah Rachel tidak berniat untuk memelihara kucing sehingga dia membuka pintu dan melihat kucing itu dengan perut penuh dengan anak kucing. Rachel memutuskan untuk mengasuh kucing itu dan memberinya nama baharu – Boots.

Selepas kenyang makan, Boots menyatakan rasa terima kasihnya dengan mendengkur dan berpelukan dengan manusia yang baru diangkatnya. Keesokan paginya, Rachel membawa kucing itu ke klinik doktor haiwan untuk pemeriksaan. Syukurlah, Boots adalah seorang mama muda yang sihat dan mempunyai empat hingga lima ekor anak kucing di dalam perutnya.

“Dia makan lebih banyak makanan daripada yang saya fikir mungkin – ia agak mengagumkan…. Dia kini mengendalikan rumah ini dan benar-benar mengatasi semua perasaan biasa saya.”

Pada hari itu, Rachel terjaga dan mendengar bunyi kecil mew anak kucing yang datang dari bilik Boots. “Kami membangunkan tujuh anak kacang dalam longgokan anak kucing yang comel! Saya terkejut,” kata Rachel. “Kami mendapat 6 tabbies oren yang kelihatan seperti mama dan satu putih pejal.”

Rachel memutuskan untuk menamakan anak kucing itu selepas tujuh orang kerdil – Doc (putih), Dopey, Sleepy, Bashful, Happy, Grumpy, dan Sneezy. Apabila mereka cukup umur, mereka akan diasuh di rumah yang penuh kasih sayang.

Walaupun ia mungkin agak menakutkan, membesarkan tujuh anak adalah pengalaman yang sangat unik. Apabila anak kucing ini bertambah manis dan gebu setiap hari, Rachel gembira.

“But mengasuh saya, dan saya hanya pergi dengan anak kucingnya,” katanya. Saya memuja setiap satu daripada mereka, “kata Rachel.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending