Connect with us

Umum

Lelaki Ini Tunjukkan Cara Mnadikan Bayi, “Si Oyen” Pula Jadi Model

Published

on

Lelaki Ini Tunjukkan Cara Mnadikan Bayi, “Si Oyen” Pula Jadi Model

Mandikan b4yi bukan mudah seperti yang dilihat. Ia memerlukan t3knik dan cara khu sus kerana struktur badan b4yi belum lagi tegap dan kuat.

Seorang lelaki yang bakal menimang cu cu ini menunjukkan de mo cara mandikan b4yi kepada anaknya dengan menggunakan kucing mereka.
Apa yang menariknya ialah, kucing tu redha je! Macam patung!

Vide0 tersebut telah dikong si oleh seorang lelaki di laman fesbuk dan meraih lebih 41,000 like dan 17,000 sha re!

Jom ikuti cara man dikan b4yi dengan betul mengikut aja ran bakal atuk ini.

1. Guna satu tangan tahan kepala ‘b4yi’ sementara tangan lain bersihkan bahagian yang lain.

2. Untuk bersihkan bahagian kepala pula, letak ‘b4yi’ di riba, ba luti badannya dengan kain atau tu ala supaya b4by tak kesejukan.

3. Lalu, tadah air guna tapak tangan dan siram bahagian kepala, seterusnya basahkan tapak tangan untuk lap mukanya.

Ajarnya, jangan sampai air masuk di telinga ya!

4. Akhirnya setelah selesai man dikan, keringkan badan b4yi, pakaikan baju dan ti durkan dia.

Haa gitu. Sekarang ni kenapa eh si oyen ni redha sangat? G3ram min tengok dia.

Ramai yang kagum dengan k3rjasama yang diberikan oleh kucing itu. Diam dan redha sahaja mendengar bebe lan tuannya. Tak pr0tes langsung! Mukanya seakan-akan sedang dapat r4watan sp@.

Ni video full dia.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending