Connect with us

Umum

Kucing ‘TERJELIR’ Faham Tuan Cakap Curi Tumpuan Ramai, “Sah Kucing Melayu…”

Published

on

Kucing ‘TERJELIR’ Faham Tuan Cakap Curi Tumpuan Ramai, “Sah Kucing Melayu…”

Kini pelbagai telatah kucing yang boleh dilihat warganet dim3dia s0sial menerusi aplikasi popular dan salah satunya menerusi ruangan TikT0k.

Aplik4si TikT0k kini bukan sahaja membuatkan pengguna perlu menghasilkan cont3nt menari tarian trend atau melakukan cabaran trend malah dengan platf0rm terbabit pelbagai video boleh dikongsikan yang tidak menghalang pengguna hanya perlu berkongsikan kisah peribadi sahaja.

Begitu jugalah video dikongsikan pengguna TikT0k ini apabila c0ntent perkongsiannya diruangan apl1kasi terbabit mendapat ribuan tanda suka akibat kucing miliknya,

Sehingga telatah kucingnya yang disapa Kakak itu juga mengundang warg4net cukup terhibur apabila pengguna atas nama Nurul Shafiqa memuat naik video lucu kucing.

Melalui rakaman, kucingnya yang mungkin keletihan tetapi lidahnya yang terkeluar mencetuskan orang ramai tercuit hati dengan gelagat comelnya ini.

Walau bagaimanapun, dalam pada masa yang sama kucing comel ini yang dipanggil tuannya seolah-olah memahami apabila telatahnya ditegur kerana mengeluarkan lidahnya lalu dimasukkan kembali dimana perkara itu terus membuatkan tuannya juga gelak besar.

Kucing terjelir curi tumpuan warg4net di TikT0k

Perkongsian terbabit juga disertakan dengan kapsyen, “Eh dia ni, tak boleh tengok aku senang betul.” Di samping itu menerusi ruangan komen pula, warg4net meninggalkan pelbagai re4ksi lucu dan akui begitu terhibur dengan telatah selamba kucing terjelir itu.

“Sah kucing Melayu, paham betul dia”

“Dia faham”

“Pandai la pulak dia…”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending