Connect with us

Umum

Kucing ‘TERJELIR’ Faham Tuan Cakap Curi Tumpuan Ramai, “Sah Kucing Melayu…”

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Kucing ‘TERJELIR’ Faham Tuan Cakap Curi Tumpuan Ramai, “Sah Kucing Melayu…”

Kini pelbagai telatah kucing yang boleh dilihat warganet dim3dia s0sial menerusi aplikasi popular dan salah satunya menerusi ruangan TikT0k.

Aplik4si TikT0k kini bukan sahaja membuatkan pengguna perlu menghasilkan cont3nt menari tarian trend atau melakukan cabaran trend malah dengan platf0rm terbabit pelbagai video boleh dikongsikan yang tidak menghalang pengguna hanya perlu berkongsikan kisah peribadi sahaja.

Begitu jugalah video dikongsikan pengguna TikT0k ini apabila c0ntent perkongsiannya diruangan apl1kasi terbabit mendapat ribuan tanda suka akibat kucing miliknya,

Sehingga telatah kucingnya yang disapa Kakak itu juga mengundang warg4net cukup terhibur apabila pengguna atas nama Nurul Shafiqa memuat naik video lucu kucing.

Melalui rakaman, kucingnya yang mungkin keletihan tetapi lidahnya yang terkeluar mencetuskan orang ramai tercuit hati dengan gelagat comelnya ini.

Walau bagaimanapun, dalam pada masa yang sama kucing comel ini yang dipanggil tuannya seolah-olah memahami apabila telatahnya ditegur kerana mengeluarkan lidahnya lalu dimasukkan kembali dimana perkara itu terus membuatkan tuannya juga gelak besar.

Kucing terjelir curi tumpuan warg4net di TikT0k

Perkongsian terbabit juga disertakan dengan kapsyen, “Eh dia ni, tak boleh tengok aku senang betul.” Di samping itu menerusi ruangan komen pula, warg4net meninggalkan pelbagai re4ksi lucu dan akui begitu terhibur dengan telatah selamba kucing terjelir itu.

“Sah kucing Melayu, paham betul dia”

“Dia faham”

“Pandai la pulak dia…”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Apakah Beza Antara Timing Belt Dan Timing Chain, Info Penting, Elak Putus Ditengah Jalan

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Apakah Beza Antara Timing Belt Dan Timing Chain, Info Penting, Elak Putus Ditengah Jalan

Kereta ada dua jenis timing. Pertama timing chain dan yang kedua timing belt. Kedua-dua jenis timing ini mempunyai perbezaan yang perlu kita ketahui bagi mengelakkan kerosakkan dan kerugian menukarnya jika masih boleh digunakan. Berikut penjelasan oleh saudara Ruzlan Bin Ab Rahman yang mendapat lebih 10 ribu perkongsian.

TIMING CHAIN

Tidak perlu ditukar selagi belum berbunyi nyaring. Timing chain boleh bertahan sekurang-kurangnya sehingga 400,000 km atau lebih.

Timing chain terletak di dalam enjin. Jadi ia terendam sekali dengan minyak enjin. Selagi minyak enjin (minyak hitam) ditukar mengikut jadual dan menjaga kuantitinya dalam enjin, lagi lama rantai tersebut boleh bertahan. Pastikan anda ikuti cara penjagaan minyak hitam yang betul.

TIMING BELT

Ia perlu ditukar setiap kali 90,000 km atau 100,000 km dan kos menggantikan belting yang baru agak mahal. Jika anda menggunakan Perodua Viva, ia lebih mahal dari timing belt Proton Wira.

Kebiasaannya Timing Belt tidak bagi apa-apa tanda atau hint bila ia nak putus. Tiba-tiba saja ia boleh putus dengan sendiri. Sesetengah enjin, ia akan berbunyi. Untuk memastikan bunyi tersebut berpunca dari timing belt, anda jiruskan sedikit air paip pada timing belt yang sedang berputar. Jika bunyi hilang semasa dibahasahi air tersebut, maka memang timing belt kereta anda wajib segera diganti.

Apabila timing belt putus, ia akan melibatkan kos yang sangat tinggi kerana komponen-komponen dalam enjin banyak yang akan rosak, patah dan retak.

Jadi pastikan anda tukar timing belt tepat pada masanya.

Timing belt – 60,000km untuk kereta proton Wira, Saga. Waja boleh tahan sampai 90,000km dan Honda CRV tahan sampai 160,000km. Jadi timing belt ni ikut jenis kereta. Banyak orang tak tahu, depa sampai aje 60,000km terus tukar tak kira la dia pakai apa kereta pun!

Timing belt direkomen tukar 60000km atau 100000km bergantung kepada jenis belt yg dipakai. GEARBOX ATF (Automatic Transmission Fluid) mesti ataupun paling bagus tukar 20000km, GEARBOX CVT (Continuously Variable Transmission) jangan main-main mesti tukar selalu pada 20000km.

BAHANA KARBON DALAM ENJIN

  • Penggunaan minyak kereta anda bertambah
  • Kereta jadi kurang pick-up (kurang kuasa pecutan)
  • Kereta tersengguk-sengguk ketika menaiki bukit
  • Susah hendak dihidupkan terutama semasa enjin sejuk
  • Enjin terasa berat
  • Bunyi bising dan gegaran yang kuat pada enjin

Bertindak sekarang.

Semoga info ini memberi manfaat kepada kita semua. Jangan lupa komen dan share kisah ini untuk berkongsian manfaat bersama orang lain. Terima kasih.

Kredit : Ruzlan Bin Ab Rahman

Continue Reading
Advertisement

Trending