Connect with us

Umum

Boleh Pulak Dia Bermain Dalam tu, Last2 Sangkut Tak Boleh Keluar…. Nasib baik pemilik Sedar…..

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Boleh Pulak Dia Bermain Dalam tu, Last2 Sangkut Tak Boleh Keluar…. Nasib baik pemilik Sedar…..

Satu perkongsian video menarik oleh seorang pengguna fesbuk ini amat mencuit hati dan mungkin boleh membuatkan orang ramai yang menonton berasa geram. Mana tidaknya boleh pula Si Oyen Bersantai dalam Spring Absorber kereta.

Kalau nama pun kucing memang sudah pasti banyak gelagat dan ragamnya yang perlu dihadap. Setiap minit ada sahaja onar yang mahu dilakukan mereka. Kalau tidak mengacau tuan mereka, kawan-kawan mereka pula yang menjadi ‘mangsa’ kenakalan mereka. Kuicng memang jenis yang suka kan perhatian. Namun, apa sahaja yang dilakukan, ianya pasti merupakan sesuatu yang melucukan dan adakalanya tidak masuk akal. Betulkan? Pencinta & pemilik kucing mesti boleh jawab ni.

Persoalannya juga, bagaimana Oyen boleh masuk ke dalam tu Spring Absorber tu?

Pemilik mungkin sudah beberapa kali start enjin kereta tetapi tidak boleh mungkin disebabkan si Oyen. Atau mungin juga pemilik kereta terdengar bunyi si Oyen tengah terngiau2 yang datang dari enjin kereta membuatkan si Pemilik kereta cuba mengeluarkannya. Kalau tidak, memang kereta tidak akan dapat start mungkin. Apa yang kau buat dalam tu Oyen Oiiii.

Dibawah adalah antara kome daripada para netizen yang menonton video menarik ini..

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : imuslimnetwork

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Apakah Beza Antara Timing Belt Dan Timing Chain, Info Penting, Elak Putus Ditengah Jalan

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Apakah Beza Antara Timing Belt Dan Timing Chain, Info Penting, Elak Putus Ditengah Jalan

Kereta ada dua jenis timing. Pertama timing chain dan yang kedua timing belt. Kedua-dua jenis timing ini mempunyai perbezaan yang perlu kita ketahui bagi mengelakkan kerosakkan dan kerugian menukarnya jika masih boleh digunakan. Berikut penjelasan oleh saudara Ruzlan Bin Ab Rahman yang mendapat lebih 10 ribu perkongsian.

TIMING CHAIN

Tidak perlu ditukar selagi belum berbunyi nyaring. Timing chain boleh bertahan sekurang-kurangnya sehingga 400,000 km atau lebih.

Timing chain terletak di dalam enjin. Jadi ia terendam sekali dengan minyak enjin. Selagi minyak enjin (minyak hitam) ditukar mengikut jadual dan menjaga kuantitinya dalam enjin, lagi lama rantai tersebut boleh bertahan. Pastikan anda ikuti cara penjagaan minyak hitam yang betul.

TIMING BELT

Ia perlu ditukar setiap kali 90,000 km atau 100,000 km dan kos menggantikan belting yang baru agak mahal. Jika anda menggunakan Perodua Viva, ia lebih mahal dari timing belt Proton Wira.

Kebiasaannya Timing Belt tidak bagi apa-apa tanda atau hint bila ia nak putus. Tiba-tiba saja ia boleh putus dengan sendiri. Sesetengah enjin, ia akan berbunyi. Untuk memastikan bunyi tersebut berpunca dari timing belt, anda jiruskan sedikit air paip pada timing belt yang sedang berputar. Jika bunyi hilang semasa dibahasahi air tersebut, maka memang timing belt kereta anda wajib segera diganti.

Apabila timing belt putus, ia akan melibatkan kos yang sangat tinggi kerana komponen-komponen dalam enjin banyak yang akan rosak, patah dan retak.

Jadi pastikan anda tukar timing belt tepat pada masanya.

Timing belt – 60,000km untuk kereta proton Wira, Saga. Waja boleh tahan sampai 90,000km dan Honda CRV tahan sampai 160,000km. Jadi timing belt ni ikut jenis kereta. Banyak orang tak tahu, depa sampai aje 60,000km terus tukar tak kira la dia pakai apa kereta pun!

Timing belt direkomen tukar 60000km atau 100000km bergantung kepada jenis belt yg dipakai. GEARBOX ATF (Automatic Transmission Fluid) mesti ataupun paling bagus tukar 20000km, GEARBOX CVT (Continuously Variable Transmission) jangan main-main mesti tukar selalu pada 20000km.

BAHANA KARBON DALAM ENJIN

  • Penggunaan minyak kereta anda bertambah
  • Kereta jadi kurang pick-up (kurang kuasa pecutan)
  • Kereta tersengguk-sengguk ketika menaiki bukit
  • Susah hendak dihidupkan terutama semasa enjin sejuk
  • Enjin terasa berat
  • Bunyi bising dan gegaran yang kuat pada enjin

Bertindak sekarang.

Semoga info ini memberi manfaat kepada kita semua. Jangan lupa komen dan share kisah ini untuk berkongsian manfaat bersama orang lain. Terima kasih.

Kredit : Ruzlan Bin Ab Rahman

Continue Reading
Advertisement

Trending