Connect with us

Umum

Bila Kucing Hutan Ini Di Anggap Ancaman Besar, Tetapi Apa yang Dia Buat Habis 1 Rumah Diam.

Published

on

Bila Kucing Hutan Ini Di Anggap Ancaman Besar, Tetapi Apa yang Dia Buat Habis 1 Rumah Diam.

Dalam video berkenaan, kelihatan seekor kucing putih yang tidak begitu selesa dengan kehadiran seekor kucing liar yang kelihatan amat garang. Dia pasti menggangap kehadiran kucing liar terbabit akan meng4ncam ketenteramannya.

Wah! Tak sangka, berlainan spesies pun tidak menghalang kucing-kucing ini untuk saling berkomunikasi dengan baik antara satu sama lain! Perkongsian di laman ins tagram @therealtarzan baru-baru ini mencuit hati netizen yang masing-masing memberikan caption yang positif melihatkan video terbabit.

Jarang kita melihat spesies kucing yang berlainan ini dapat bermain bersama. Masing-masing akan beranggapan di hadapan mereka adalah musvh yang berbah4ya! Namun, ada pengajaran yang boleh kita ambil dari perkongsian terbabit.

Namun apa yang terjadi adalah sebaliknya! Setelah kucing putih yang manja member0ntak, si kucing liar dengan selamba menenangkannya dengan meletakkan tangannya di dada kucing putih tersebut. Seketika, si kucing putih terus bertenang dan tidak agres1f lagi. Menarik bukan!

Pertama, sebagai manusia biasa, kita janganla mudah memandang serong dengan niat orang lain. Berbvruk sangka itu pastinya adalah sifat yang tercela. Mana tahu, orang yang kita anggap mahu menjatuhkan kita itu sebenarnya adalah “kawan” yang ingin membantu kita dalam diam. Mana tahu kan?

Sumber: imuslimnetwork.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending