Connect with us

Tips Dan Petua

Bibik hampir meng4muk, aku tadah air nak basuh baju. Si oyen berendam gaya dalam kolam mandi.

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Bibik hampir meng4muk, aku tadah air nak basuh baju. Si oyen berendam gaya dalam kolam mandi.

Seperti yang kita tahu biasanya kucing cukup takut dengan air dan pasti akan mengelakkan diri dari dimandikan oleh pemilik mereka. Tetapi berbeza pula dengan gelagat seekor kucing ini yang langsung tidak takut dengan air malah siap duduk berendam lagi di besen ini.

Gelagatnya ini turut membuatkan netizen terkejut melihatnya lagi-lagi reaksinya yang cukup tenang berendam di dalam air ini. Malah video tersebut juga telah tular apabila dikongsikan kerana telah meraih lebih setengah juta tontonan setakat ini.

Di dalam video yang dikongsikan ini, kelihatan seekor kucing yang dirakamkan sedang elok duduk di dalam besen tersebut. Apa yang menarik perhatian ialah besen tersebut dipenuhi dengan air di mana kucing itu sedang berendam dalamnya.

Menurut pemilik kucing itu, pada awalnya dia menyangka ia adalah baju untuk dicuci dan direndam di dalam besen tersebut. Ternyata sebaik sahaja dia memeriksanya, kelihatan kucingnya itu yang sedang melayan perasaan sambil berendam.

Lebih melucukan, gayanya juga kelihatan seperti mereka yang sedang bercuti di dalam kolam pula ditambah dengan reaksi tenangnya itu. Netizen turut tidak menyangka ada juga kucing yang suka rendamkan diri mereka di dalam air seperti rajah di atas.

VIDEO :

Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur bila melihat gelagat si bulus yang lucu ini. Malah ada yang berseloroh mungkin juga dia sebenarnya bukanlah seekor kucing sebaliknya adalah ikan.

“Melanggar ciri kucing”

“Mak panas.”

“Ikan jelmaan kucing.”

“Aku tak percaya itu kucing.”

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips Dan Petua

Garlic Bread Ketagih Memang Sedap, 1 bungkus Roti Gardenia Panjang Habis Sekelip Mata Je!

Published

on

Join Telegram Arus Perdana Di Bawah Untuk Mudahkan Carian Artikel

Garlic Bread Ketagih Memang Sedap, 1 bungkus Roti Gardenia Panjang Habis Sekelip Mata Je!

Jika ada roti sandwich di dapur tu boleh cuba buat Garlic bread ketagih ni.

Sebab ape ketagih?

Sebab bila makan tak boleh nak stop. 1 bungkus roti Gardenia yang panjang tu boleh habis sekelip mata je. Anak-anak yang kurang makan roti pun pun berulang kali makan. Memang licin dibuatnya.

Anda nak cuba? Jom ikuti perkongisan resepi oleh Siti Norizan di bawah ini.

RESEPI GRALIC BREAD KETAGIH

ARTIKEL LAIN : Cara Buat Kuih Ropa, Kuih Tradisi Dari Terengganu. Inti Ikan Paling Sedap

Makan panas-panas, memang tak sedar dah makan berapa keping tau.. Makan macamtu pon dah sedap, apatah lagi Kalau makan dengan mushrooms soup

BAHAN-BAHAN :

  • Roti
  • Marjerin/butter/planta
  • Bawang putih ditumbuk halus atau cincang halus – saya guna 3 ulas untuk 6 keping roti
  • Parsley flakes/mix herb/daun bawang atau daun sup cincang halus

CARA-CARA :

1. Tumbuk bawang putih. Gaul dengan majerin/butter. Masukkan daun parsley flakes/mix herb/daun bawang tadi. Kacau rata.

2. Sapu rata atas roti. Potong 2 atau 3.

3. Susun dalam tray.

4. Panaskan oven api atas bawah 170°c.

5. Spray atau renjis roti dengan air. Untuk melembabkan roti (bila makan tak la rasa kering/atau tercekik)

6. Masukkan tray dalam oven. Kalau takde oven biasa tu guna oven toaster pon boleh.

  • Ikut resepi asal bakar dalam masa 17 minit.
  • 3 minit terakhir bakar guna api atas jer utk garingkan bahagian atas.

Siap.

Boleh dimakan macam tu jer pon dah sedap atau cicah dengan mushroom sup/sup ayam atau sup apa-apa pon boleh.

Selamat mencuba!

Sumber/Foto : Siti Norizan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Arus Perdana

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending