Connect with us

Umum

Uteh Ko Nak Masuk Kawad Merdeka Ker, Terkejut Tengok Uteh Jalan Macam Tuh.

Published

on

Uteh Ko Nak Masuk Kawad Merdeka Ker, Terkejut Tengok Uteh Jalan Macam Tuh.

Melayan karenah kucing memang ada kalanya cukup menghiburkan pemilik kucing terutamanya yang cukup nakal di rumah. Sama juga seperti gelagat seekor kucing ini yang meraih perhatian ramai apabila men4mpar seorang kanak-kanak dengan ekornya.

Bukan sahaja men4mparnya malah si bulus tersebut juga siap berjalan ala-ala model dan membuat muka selamba ketika lalu di hadapan kanak-kanak itu. Malah rata-rata netizen sama terhibur melihat gaya kucing itu seolah-olah kucing itu berdend4m terhadap kanak-kanak tersebut.

Pada gambar dan video yang dikongsikan ini, pemilik kucing itu berkongsikan gelagat kucingnya yang mencuit hati netizen baru-baru ini. Biasanya kucing tersebut lebih gemar mengus1k kanak-kanak itu dan sering main bersama ketika di dalam mahupun luar rumah.

Sama seperti situasi yang dikongsikan ini apabila kucing itu men4mpar ekornya ke arah muka kanak-kanak yang sedang bermain tersebut. Muka kanak-kanak tersebut ‘blur’ seperti tidak tahu apa-apa yang berlaku.

Lebih mencuit hati, kucing itu hanya memberikan reaksi wajah yang selamba dan tidak menghiraukan kanak-kanak perempuan itu. Malah ada yang berseloroh gayanya itu seperti tidak bersalah di dalam situasi ini walaupun sebenarnya dia telah men4mpar muka budak kecil tersebut.

Video :

Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur melihat reaksi selamba dari kucing ini. Dalam masa yang sama, ada juga yang pernah melalui situasi yang sama dengan kucing mereka di rumah.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending