Connect with us

Umum

Aduhai Monyet Makan Manggi Pedas Giler Curi Perhatian Ramai, “Cirit Birit La Nanti”

Published

on

ADUHAI M0NYET MAKAN MANGGI PEDAS GIL3R CVRI PERHATIAN RAMAI “C1RIT B1RIT LA NANTI “

Memang tidak din4fikan ramai orang suka memberikan makanan kepada monyet li4r kerana haiwan tersebut tidak t4kutkan manusia malah ada segelintir kawanan m0nyet yang memang menunggu makanan daripada insan yang baik hati.

Kadang kala monyet yang sudah terbiasa dengan kehadiran manusia ini tid4k t4kutkan manusia bahkan mereka berkumpul jika ada yang ingin memberikan makanan kepada mereka.

Kebiasaanya m0nyet suka makan pisang dan sememangnya pisang adalah antara makanan yang paling m0nyet suka. Tetapi m0nyet sekarang suka pulak makan maggi ped4s selain dari makan pisang seperti sebuah video yang dimuatnaik di aplikasi instagram.

Rak4man video itu memaparkan seek0r monyet yang sedang duduk sambil memakan maggi pedas g1ler. Bukan maggi biasa tetapi maggi pedas g1ler yang

dimakan begitu sahaja tanpa rasa ped4s sedikit pun. Reaksi monyet itu selamba sahaja makan seperti makanan lain.

KLIK VIDEO DISINI

Apabila diterj4h ke ruangan komen, rata-rata komen ris4u akan keadaan m0nyet itu nanti yang mungkin akan s4kit pervt akib4t kepedasan maggi itu.

Komen Net1zen:

Sumber:HM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Umum

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Published

on

Kucing yang mengantuk ini bengang dengan telatah tuannya, “nak cakar, tapi sabar!”

Seorang lelaki cukup menguji kesabaran seekor kucing yang mengantuk apabila dia dengan sengaja menyanyikan lagu kuat-kuat. Menerusi video yang dimuat naik oleh pemilik akaun bernama MCMC di Facebook, dilihat kucing yang matanya terpejam itu sedang baring di sebelah seorang lelaki. Nampaknya kucing itu hendak tidur. Namun apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut membuatkan kucing berkenaan berasa bengang.

Pada mulanya lelaki tersebut turut sama menyanyikan lagu yang berkumandang di radio dengan nada rendah. Namun melihatkan tiada tindak balas daripada kucingnya, dia meninggikan sedikit nada suaranya. Kucing tersebut terus memandang tepat ke arahnya. Lelaki itu merendahkan nada suaranya dan kucingnya kembali menutup mata.

Lelaki itu menyanyikan lagi lagu tersebut dengan nada perlahan dan tinggi. Apabila dia menyanyi dengan nada tinggi, kucing yang mengantuk itu bangun dan mengagah untuk mencakar. Lelaki itu terdiam. Kucing yang mengantuk itu kemudiannya beralih tidur dan membelakangkan tuannya.

Nampaknya lelaki tersebut masih belum puas lagi mengganggu tidur kucing peliharaannya itu. Sesekali dia akan meninggikan nada suaranya dan membuatkan kucingnya membuka mata semula.

Kucing itu dilihat hampir hilang sabar tetapi masih tidak mencakar tuannya. Renungan mata dan sedikit agahan hanya untuk menakut-nakutkan tuannya itu dengan harapan tuannya itu berhenti mengganggu tidurnya.

Lelaki itu berhenti menyanyi apabila dia melihat kucingnya lebih agresif. Mungkin kesabaran kucingnya semakin menipis tetapi tidak bertindak ganas. Namun dia bimbang juga jika kucingnya itu benar-benar akan mencakarnya.

Lelaki itu berterusan mengusik kucingnya dan akhirnya kucing tersebut hilang sabar. Kucing itu menggigit manja siku tuannya.

Lelaki berkenaan terjerit kecil. Walaupun berasa sakit tetapi nampaknya dia begitu puas kerana dapat mengusik kucingnya itu.

Kepada pemilik kucing di luar sana, pernahkah anda melakukan hal yang sama seperti lelaki tersebut? Jika pernah, apakah tindak balas kucing anda? Sudilah kiranya anda berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik, tauladan dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement

Trending