Siaran Langsung: Malaysia vs Vietnam 11 Jun 2021

Sebentar lagi akan berlangsung perlawanan ke-7 kumpulan G antara pasukan Malaysia bertemu Vietnam yang dijangkakan akan berlangsung pada jam 12.45 pagi (Sabtu).

Sudah pasti ini merupakan perlawanan penentu sama ada Malaysia mempunyai harapan untuk layak kepusingan berikutnya atau langkah untuk pergi ke Piala Asia 2023 akan terhenti malam ini. Semuanya bergantung pada keputusan bertemu Vietnam sebelum Thailand pada perlawanan terakhir dalam kumpulan G.

Untuk pengetahuan semua, pada pusingan pertama yang lalu Malaysia tunduk 0-1 ditangan pasukan Vietnam ketika Harimau Malaya bertandang ke Stadium Nasional My Dinh. Nguyen Quang Hai menjadi wira pasukan Vietnam apabila berjaya menjaringkan gol pada separuh masa pertama perlawanan

Siaran Langsung: Malaysia vs Vietnam 11 Jun 2021

Berikut merupakan maklumat perlawanan diantara pasukan Harimau Malaya bertemu Vietnam yang akan berlangsung sebentar sahaja lagi. Waktu perlawanan adalah jam 12.45 iaitu pagi Sabtu atau Malam ini (Jumaat). Perlawanan akan berlangsung di Al-Maktoum Stadium.

Pautan siaran: akan dikemaskini semasa perlawanan bermula.

Keputusan Perlawanan Vietnam vs Malaysia 11/6/2021

Berikut pula adalah keputusan perlawanan diantara Malaysia vs Vietnam yang akan kami kemaskini dari semasa ke semasa.

Harimau Malaya 0-0 Vietnam

Vietnam kini pendahulu kumpulan G dengan 14 mata diikuti pasukan UAE dengan 12 mata. Malaysia pula berada di tangga ke-4 selepas kalah besar dengan pasukan UAE dalam perlawanan ke-6 yang lalu.

Besar harapan peminat bolasepak tanah air untuk melihat program natruliasasi negara berjaya dalam kempen kali ini. Jadi sudah pasti Malaysia mahukan kejayaan sekurang-kurangnya menang baki 2 perlawanan selepas dimalukan oleh pasukan UAE ditempat lawan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*