Live Perlawanan: Malaysia vs UAE 4 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Siaran Langsung: Pada 4 Jun 2021 Malaysia kembali beraksi dalam kelayakkan Piala Dunia 2022 dalam kumpulan G bertemu pasukan United Arab Emirates. Perlawanan ini sudah pasti ditunggu-tunggu oleh seluruh peminat Harimau Malaya.

Untuk pengetahuan semua, Malaysia kini berada di tempat ke-2 kumpulan G dengan berkelebihan satu perlawanan. Malaysia berjaya mengutip 9 mata selepas 5 perlawanan. Kemenangan keatas pasukan Thailand dan 2 kali dengan pasukan Indonesia menjadikan Malaysia antara pasukan yang berpeluang layak ke pusingan berikutnya.

Live Perlawanan: Malaysia vs UAE 4 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Berikut kami kongsikan kepada anda semua, jadual perlawanan Malaysia pada perlawanan ke-6 iaitu bertemu dengan UAE.

Tarikh: 4 Jun 2021

Tempat: Zabeel Stadium

Masa: 12.45 Pagi (Jumaat)

Mengikut kepada sumber yang diperolehi aksi ini akan disiarkan di televisyen tempatan seperti Tv1. SElain itu kami akan cuba untuk mendapatkan siaran langsung atas talian bagi mereka yang tidak mempunyai televisyen di rumah atau bagi mereka yang sedang bekerja.

Keputusan perlawanan: UAE – MALAYSIA

Berikut pula adalah keputusan Malaysia vs UAE yang telah berlangsung sebentar tadi.

MALAYSIA 0-4 UAE

Melihat kepada rekod dan keputusan sebelum ini, Malaysia mempunyai peluang yang sama untuk mendapatkan 3 mata penuh jika pemain-pemain harimau malaya memberikan aksi yang penuh bersemangat dan bertenaga. Walaupun kita kalah 0-2 dengan pasukan Bahrain sebelum ini, namun kebanyakkan peminat percaya dan yakin Malaysia mampu mengejutkan pasukan UAE.

Pada perlawanan sebelum ini, Malaysia hanya tunduk 1-2 dengan pasukan UAE di Bukit Jalil. Namun dalam perlawanan itu Malaysia dilihat mampu mengawal permainan dengan baik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*