Connect with us

Semasa

Siaran Langsung: Vietnam vs Indonesia 8 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Published

on

Siaran Langsung perlawanan kumpulan G antara pasukan Vietnam akan bertemu Indonesia akan berlangsung pada pagi 8 Jun 2021. Ini merupakan perlawanan ke-6 buat pasukan Vietnam dan perlawanan ke-7 buat pasukan Indonesia.

Sudah pasti keputusan perlawanan ini akan menjadi penantian buat semua penyokong Harimau Malaya yang berharap agar pasukan Vietnam dapatkan ditundukkan oleh Indonesia. Sekiranya Vietnam berjaya mengalahkan pasukan Indonesia maka harapan Malaysia semakin pudar untuk ke Piala Asia 2022.

Siaran Langsung: Vietnam vs Indonesia 8 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Berikut adalah informasi perlawanan untuk malam ini:

Akan berlangsung pada pagi Selasa 12.45 (Isnin malam Selasa), berlangsung di Stadium Al-Maktoum. Berikut adalah siaran langsung yang akan kami buat

Pautan: (akan dikemaskini ketika berlawanan berlangsung)

Keputusan: Indonesia vs Vietnam 8/6/2021

Berikut pula adalah keputusan perlawanan yang telah berlangsung sebentar tadi diantara pasukan Vietnam bertemu Indonesia dalam kumpulan G.

Indonesia 0-0 Vietnam

Mengikut kepada sumber perlawanan ini merupakan perlawanan yang sangat penting buat Vietnam bagi menjamin tempat mereka layak ke pusingan seterusnya. Manakala bagi pasukan Indonesia yang sudah tersingkir perlawanan ini adalah perlawanan untuk membuktikan bahawa mereka jauh berbeza berbanding sebelum ini.

Indonesia sebelum ini berjaya meyekat kejayaan 3 mata penuh pasukan Thailand apabila mereka seri dengan pasukan tersebut dengan keputusan 2-2. Sudah pasti ini menunjukkan pasukan Indonesia berada di tahap berbeza berbanding 5 perlawanan awal mereka sebelum ini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Semasa

Syeikh Yusuf al-Qaradawi meninggal dunia

Published

on

KUALA LUMPUR: Innalillahiwainnaillaihirojiun, tokoh besar dalam dunia Islam kontemporari Sheikh Yusuf al-Qardawi telah meninggal dunia pada usia 96 tahun, hari ini (Isnin).

Perkara ini disahkan di dalam facebook rasminya:

“Imam Yusuf Al Qardhawi, semoga Allah merahmatinya, yang menghabiskan hidupnya demi menjelaskan syariat Islam dan membela ummatnya, meninggal siang tadi,” tulis admin facebooknya.

Tempat pengebumian Allahyarham akan diumumkan dalam masa terdekat.

Syeikh Yusuf al-Qardawi telah lahir pada 9 september 1926, merupakan ulama besar dari Mesir.

Dr Ustaz Rozaimi Ramlee turut berkongsi mengenai pemergian tokoh Islam ini dalam laman facebooknya.

Baru mendapat berita pemergian tokoh besar dalam dunia akademik dan dakwah Dr Yusuf al-Qaradawi. Begitu sedih mendengar berita ini. Beliau adalah tokoh yang banyak memberikan manfaat ilmu pada diri saya.

Pastinya legasi ilmu yang beliau tinggalkan akan kekal walaupun beliau telah pergi meninggalkan kita.
Moga Allah ampunkan beliau dan mencucuri rahmat ke atas rohnya.
Dr Rozaimi Ramle

Continue Reading
Advertisement

Trending