Siaran Langsung: Vietnam vs Indonesia 8 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Siaran Langsung: Vietnam vs Indonesia 8 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Siaran Langsung perlawanan kumpulan G antara pasukan Vietnam akan bertemu Indonesia akan berlangsung pada pagi 8 Jun 2021. Ini merupakan perlawanan ke-6 buat pasukan Vietnam dan perlawanan ke-7 buat pasukan Indonesia.

Sudah pasti keputusan perlawanan ini akan menjadi penantian buat semua penyokong Harimau Malaya yang berharap agar pasukan Vietnam dapatkan ditundukkan oleh Indonesia. Sekiranya Vietnam berjaya mengalahkan pasukan Indonesia maka harapan Malaysia semakin pudar untuk ke Piala Asia 2022.

Siaran Langsung: Vietnam vs Indonesia 8 Jun 2021 Kelayakkan Piala Dunia

Berikut adalah informasi perlawanan untuk malam ini:

Akan berlangsung pada pagi Selasa 12.45 (Isnin malam Selasa), berlangsung di Stadium Al-Maktoum. Berikut adalah siaran langsung yang akan kami buat

Pautan: (akan dikemaskini ketika berlawanan berlangsung)

Keputusan: Indonesia vs Vietnam 8/6/2021

Berikut pula adalah keputusan perlawanan yang telah berlangsung sebentar tadi diantara pasukan Vietnam bertemu Indonesia dalam kumpulan G.

Indonesia 0-0 Vietnam

Mengikut kepada sumber perlawanan ini merupakan perlawanan yang sangat penting buat Vietnam bagi menjamin tempat mereka layak ke pusingan seterusnya. Manakala bagi pasukan Indonesia yang sudah tersingkir perlawanan ini adalah perlawanan untuk membuktikan bahawa mereka jauh berbeza berbanding sebelum ini.

Indonesia sebelum ini berjaya meyekat kejayaan 3 mata penuh pasukan Thailand apabila mereka seri dengan pasukan tersebut dengan keputusan 2-2. Sudah pasti ini menunjukkan pasukan Indonesia berada di tahap berbeza berbanding 5 perlawanan awal mereka sebelum ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*